vineri, 28 noiembrie 2008

SIF Transilvania vrea sa cheltuiasca 15 mil. euro pe hotelurile din Covasna

SIF Transilvania ar putea sa inceapa de anul viitor o investitie in valoare de circa 15 milioane de euro pentru modernizarea hotelurilor Caprioara, Covasna si Cerbul din centrul statiunii Covasna, potrivit lui Lorincz Zsigmond, primarului statiunii. Hotelurile se afla in patrimoniul SC Turism Covasna (TUAA), companie listata pe piata RASDAQ, la care SIF Transilvania este actionarul majoritar. Contactat ieri de Ziarul Financiar, Floriean Firu, directorul general adjunct al SIF Transilvania, a precizat ca proiectul de investitii pentru statiunea Covasna se afla inca in stadiul de proiectare, dupa finalizare acesta urmand sa intre in Consiliul de Administratie pentru aprobare. Potrivit lui Zsigmond, Turism Covasna a solicitat eliberarea certificatului de urbanism pentru intocmirea documentatiei de autorizare pentru modernizarea Hotelului Cerbul.
El a mai spus ca, potrivit planului, in prima faza vor fi modernizate hotelurile Cerbul si Caprioara, iar dupa finalizarea lucrarilor la acestea, hotelul Covasna va fi cel mai probabi demolat si reconstruit.
Protocolul de colaborare intre SIF Transilvania, Consiliului Judetean Covasna, Consiliul Local Covasna si Camera de Comert si Industrie Covasna pentru valorificarea mai buna a potentialului balnear al statiunii a fost semnat in 2006.