joi, 26 martie 2009

400 milioane lei pe viata lui Teo Peter

Teo Peter junior a tras un nou semnal de alarmă cu privire la procesul în care ucigaşul tatălui său, basistul Teo Peter, a fost judecat peste ocean. Nu a jignit, nu a fost vehement, dar a fost tranşant.

Procesul prin care a trecut familia artistului a fost unul umilitor, iar cei traşi la răspundere au fost ei şi nu puşcaşul marin. “Vă cerem sprijinul să atrageţi atenţia SUA că România este un stat membru NATO şi noi, ca cetăţeni ai acestui stat, merităm respect”, a spus fiul artistului.

Indiferent de ce se spune, Van Goethem nu mai poate fi judecat niciodată pentru uciderea lui Teo Peter. Familia fostului basist a rămas să accepte doar propunerea jalnică a autorităţilor americane.

“Van Goethem a fost declarat nevinovat pentru că nu s-a putut dovedi că tatăl meu a fost în taxi la momentul accidentului. Nu e normal să fim luaţi de proşti”, a declarat, ieri, Claudiu, fiul regretatului basist Teo Peter. Evoluţia cazului e şi mai halucinantă.

În afară de indiferenţă, ofertele făcute de autorităţile americane familiei fostului component al trupei Compact înainte de începerea procesului sunt aberante. Astfel, în 2005 americanii au oferit 11.500 $, iar în 2006, apreciind cât de mari sunt costurile funeraliilor, au mărit suma la 16.500 $ (aproximativ 400 milioane lei vechi) pentru întreaga familie.

Puşcaşul marin a dispărut
Teo Peter, a fost ucis într-un accident provocat de către puşcaşul marin Van Ghotem, în noaptea de 3 spre 4 decembrie 2004. În urma procesului, care a avut loc în SUA, americanul a fost găsit nevinovat şi a primit doar o scrisoare de mustrare. După verdictul final al justiţiei americane, atât civilă cât şi militară, fostul şef al securităţii ambasadei SUA la Bucureşti a dispărut fără urmă.