joi, 27 august 2009

Au fost emise mandate de arestare pe numele a 11 romi implicaţi în scandalul de sâmbătă din Caracal

Procurorul Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului
de pe lângă Judecătoria Caracal, a declarat că magistraţii au admis solicitarea colegilor săi de a emite pe numele romilor implicaţi în scandalul de sâmbătă mandate de arestare preventivă.

Din cele 11 persoane pentru care procurorii au cerut judecătorilor emiterea de mandate de arestarea preventivă, doar şase au ajuns în faţa magistraţilor, restul fiind căutaţi de oamenii legii pentru că sunt dispăruţi din localitate.

"Magistraţii au emis, la solicitarea procurorilor, 11 mandate de arestare preventivă pe numele persoanelor implicate în scandal. Pentru cele cinci persoane căutate dar şi pentru ultimul găsit de poliţişti au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Pe numele celorlalte persoane pentru care a existat ordin de reţinere, mandatele de arest preventiv au fost emise pentru o perioadă de 29 de zile. Urmează ca persoanele reţinute, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de magistraţi, să fie încarceraţi în arestul Poliţiei Caracal", a declarat procurorul Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

Sâmbătă seară, la Caracal, a izbucnit un scandal între un grup de cetăţeni romi şi omul de afaceri
Remus Rădoi, ca urmare a unui incident în trafic
. În conflict, omul de afaceri a tras mai multe focuri cu o armă cu bile de cauciuc, pe motiv că i-a fost pusă în pericol viaţa, fiind ameninţat cu bâte, furci şi topoare de aproximativ 20 de romi chemaţi în ajutor de către şoferul care conducea autoturimul care a lovit maşina lui Rădoi.

Pentru că scandalul părea să scape de sub control
, poliţiştii prezenţi la faţa locului au făcut şi ei uz de armă. Părţile care au generat scandalul de sâmbătă de la Caracal se află de mai mulţi ani în conflict. Ultimul scandal între acestea a avut loc la începutul acestei luni.