joi, 27 august 2009

Noi cazuri de gripa

Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor
Transmi­sibile a raportat inca 28 de cazuri noi de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1 depistate in saptamana 17-23 august 2009. Dintre cele 28 de cazuri confirmate de Institutul Cantacuzino, 11 au fost identificate in Capitala, 5 in Timisoara si cate 2 cazuri in judetele Braila, Galati, Ilfov, Iasi, Prahova si Valcea. In prezent, starea de sanatate
a celor 28 de pacienti este buna, inregistrandu-se forme usoare de boala. Acestia se afla internati in spital, in sectiile de boli infectioase special amenajate, sau sunt izolati la domiciliu, dupa caz. Toti urmeaza tratament cu antivirale.
Astfel, numarul total de cazuri confirmate de gripa cu tulpina noua A/H1N1 confirmate pe teritoriul Romaniei ajunge la 281. Tara noastra face parte dintre cele 8 tari europene care au capacitatea de a produce vaccinul pentru gripa noua. In prezent, la Institutul Cantacuzino sunt in curs de desfasurare testele preclinice (pe animale), urmand ca de la 1 octombrie sa inceapa si derularea testelor clinice. Dupa finalizarea acestora va demara producerea vaccinului.