joi, 27 august 2009

Cerşea pentru a-şi ţine în şcoală copiii din ţară

A plecat, în urmă cu un an, în Irlanda pentru a face rost de bani ca să-i ţină pe cei doi copii ai săi în şcoală. Eugenia Bratiş, în vårstă de 50 de ani, nu şi-a găsit acolo niciun loc de muncă, fiind nevoită să se apuce de cerşit. Toţi banii pe care îi obţinea astfel îi trimitea, la Timişoara, la copii. La începutul lunii august, însă, femeia a fost găsită în Phoenix Park, din Dublin, înjunghiată de opt ori. Poliţia a demarat o anchetă în acest caz. Grija acestei mame pentru copii i-a impresionat pe irlandezi. Trupul neînsufleţit al femeii urmează să fie repatriat, pentru înmormåntare, în Timişoara.

Nu mai este o noutate că ai noştri cerşetori au speriat locuitorii Italiei, Spaniei, Franţei, Germaniei, Angliei, Irlandei. Copiii, alături de părinţi, stau pe străzi cu mâna întinsă cât e ziua de mare. Şi nu fac altceva decât să strice imaginea României în lume. Acest aspect a fost relatat de nenumărate ori de presa străină. Totuşi, un caz recent i-a impresionat pe irlandezi. În urmă cu un an, Eugenia Bratiş, mamă a doi copii, a ajuns în Irlanda. Femeia, în vârstă de 50 de ani, a încercat să-şi găsească un loc de muncă. Din păcate, norocul nu i-a surâs. În aceste condiţii, a început să cerşească. Banii strânşi din cerşit îi trimitea, acasă, la Timişoara, pentru a-şi ţine în şcoală băiatul şi fata. Numai că, la începutul acestei luni, mai exact pe 5 august, Eugenia Bratiş a fost găsită, în Phoenix Park, din Dublin, înjunghiată de opt ori. „Era o persoană care cerşea pentru a-şi susţine familia. Încerca să îşi trimită copiii la liceu. Femeia cerşea în centrul Dublinului, mai ales pe O'Connell Street şi O'Connell Bridge“, a spus un ofiţer irlandez de poliţie. Acesta a adăugat că „publicul a răspuns bine pånă acum, însă încă aşteptăm oameni care au informaţii despre ea“. Cazul acestei mame care a cerşit pentru a-şi trimite cei doi copii la liceu a fost relatat şi de „Irish Independent“, semn că gestul său i-a impresionat pe irlandezi. Acum, cei doi copii urmează să vină în Irlanda ca să identifice formal corpul femeii, care va fi repatriat pentru înmormåntare în Timişoara. Anchetatorii cred că motivaţia celui sau celor care au înjunghiat-o pe femeie ar fi fost furtul. Suspecţii în acest caz sunt, în continuare, căutaţi de poliţie.

Cerşetorii români au pus gând rău şi Danemarcei

Numărul cerşetorilor pe străzile din Danemarca a început să crească, în ultimii cinci ani, dar nu reprezintă încă o „privelişte comună“, relatează „The Copenhagen Post“, citånd un sondaj realizat de Megafon. Astfel, 58% dintre intervievaţi au fost de părere că numărul cerşetorilor a crescut în ultimii cinci ani, în timp
ce 70% dintre persoanele participante la sondaj au declarat că au avut de-a face, în ultimul an, cu cerşetori care le-au cerut bani.