miercuri, 8 iulie 2009

Anşoa se alătură codului pe lista peştilor ameninţaţi cu dispariţia

eştii anşoa s-au alăturat codului pe lista speciilorr aflate pe cale de dispariţie, prin urmare, conservatorii ne sfătuiesc să mai renunţăm la cumpărarea lor din magazine sau restaurante.

Societatea de Conservare Marină a publicat o listă cu peştii care pot fi consumaţi fără a ne teme că astfel îi ducem mai aproape de extincţie, informează Daily Telegraph.

Societatea a realizat o scară de la 1 la 5 a gradului de ameninţare cu dispariţia, 1 fiind gradul cu cel mai mic risc, iar 5, speciile aproape dispărute.

69 de peşti sunt grav ameninţaţi cu dispariţia. Printre aceştia se regăsesc codul, peştele-câine, somonul şi peştele-spadă şi mai nou, anşoa.

Pot fi mâncaţi însă, fără probleme, peştele pollack şi scrumbia.

Micuţul anşoa este preferatul bucătăriei mediteraneene, fiind folosit mai ales la pizza şi la salate. Astfel că, pasionaţii au fost rugaţi de cercetători să renunţe o vreme la anşoa, pentru ca stocurile să se refacă.