miercuri, 22 iulie 2009

Inspectorii sanitari verifică pensiunile din zona turistică a judeţului Suceava

Inspectorii sanitari suceveni au declanşat, luni, o acţiune de verificare a tuturor pensiunilor turistice din judeţul Suceava, în special a celor care organizează mese festive în perioada sărbătorilor de iarnă, informează MEDIAFAX.

Şeful Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat, luni, că vor fi verificate atât pensiuni, cât şi hoteluri din zonele Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Rădăuţi, în condiţiile în care în perioada sărbătorilor de iarnă se înregistrează un număr mare de turişti.
De asemenea, acesta a adăugat că vor fi verificate şi pensiunile turistice mai izolate.

"Vom încerca să ajungem, dacă vremea o va permite, şi la pensiunile cele mai izolate din zona montană, mai ales că acestea nu sunt supuse controlului foarte frecvent", a spus Abiţei.

Abiţei a spus că vor fi verificate condiţiile de cazare oferite de agenţii economici, respectiv dacă au asigurate condiţii igienico-sanitare corespunzătoare, dar va fi verificat şi modul de aprovizionare cu alimente în cazul unităţilor de alimentaţie publică.