miercuri, 22 iulie 2009

Virgil Pop, deputatul liberal anchetat de DNA, a venit la Parlament să îşi preia mandatul

Virgil Pop, deputat PNL într-un colegiu din Cluj, arestat la solicitarea DNA, şi pus în libertate printr-o decizie a Curţii de Apel, a venit astăzi la Parlament pentru a îndeplini procedurile de preluare a mandatului de parlamentar.

Liberalul Virgil Pop a trecut astăzi cu cîteva ore înainte de prima
şedinţă de plen a noului Parlament, pentru a-şi prelua mandatul de deputat.

Pop, aflat la primul său mandat în Parlament a constituit un caz aparte printre noii veniţi în Legislativ, el fiind ales de electorat deşi, la data scrutinului pentru parlamentare se afla în arest, acuzat de procurori de trafic
de influenţă.

El a depus actele necerare, printre care declaraţia de avere, CV-ul, a completat fişa de deputat şi a făcut fotografia pentru legitimaţie.

Virgil Pop a primit, în 5 decembrie, certificatul de deputat venind la Biroul
Electoral Judeţean însoţit de doi poliţişti, la acea dată aflându-se încă în arest preventiv, la solicitarea DNA.

"Nu pot decât să le mulţumesc pentru că au avut încredere în mine chiar şi în condiţiile în care am fost reţinut şi, după aceea, cercetat în stare de arest", a declarat Pop, care a venit la Prefectura Cluj, unde BEJ Cluj a înmânat certificatele, însoţit de doi poliţişti.

Virgil Pop susţinea atunci că va fi prezent în Parlament la depunerea jurământului.

Întrebat dacă a depus o cerere în acest sens, deputatul ales a răspuns: "Este dreptul meu ca cetăţean, pentru că nu sunt singurul care este în ipostaza asta, doar că eu sunt considerat un pericol public aşa că...mare atenţie".

"Sunt convins că este un caz fără precedent, dar asupra dosarului
şi asupra acuzaţiilor nu vreau să fac nicio referire", a mai afirmat deputatul de Turda, adăugând că nu este tratat preferenţial în arest şi împarte o celulă cu un alt arestat preventiv.

Ulterior, Curtea de Apel Cluj a decis punerea în libertate a deputatului ales Virgil Pop, aflat în arest preventiv din data de 18 noiembrie.

Virgil Pop, candidatul PNL Cluj, a obţinut la alegerile parlamentare 2.299 de voturi, adică 11,82% din sufragiile exprimate în colegiul 8 - Turda pentru Camera Deputaţilor, fiind ales deputat.

DNA susţine că Virgil Pop este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi ar fi cerut de la Petru Chiş, un om de afaceri local suma de 80.000 de euro
.