miercuri, 18 februarie 2009

Iarna blândă, prielnică pentru construcţii

Vremea bună din această iarnă a fost prielnică pentru constructorii români. Ei au putut să lucreze într-o perioadă în care înainte nu îşi puteau desfăşura activitatea. Constructorii au reuşit să devanseze termenele de execuţie pentru mai multe dintre lucrările pe care le aveau şi, astfel, să îşi mărească profiturile.

Iarna blândă le-a permis constructorilor să înainteze cu lucrările mai repede decât ar fi făcut-o în mod obişnuit, iar acest lucru a adus profit companiilor.

"Faptul că vremea a fost foarte bună a făcut să decalăm cu o lună, o lună şi jumătate, termenul de recepţie. Avantajele sunt foarte mari şi se pot cifra în sute de mii de euro sau chiar peste un milion", a declarat Ionuţ Negoiţă, director firmă de construcţii.

Potrivit reprezentanţilor constructorilor, firmele au înregistrat, iarna aceasta, câştiguri cu până la 40% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, spun aceştia, există şi unele ramuri în care companiile nu au putut profita de vremea bună.

"V-aş da exemplu reţelele termice, unde nu se poate lucra în această perioadă, nu se dau autorizaţii de construire, pentru că, cel puţin în programele de reabilitare termică, trebuie oprită căldura, şi asta nu este posibil", a declarat Adriana Iftime, director general Patronatul Societăţilor din Construcţii.