vineri, 20 februarie 2009

Sinistraţi fără apă şi curent electric

Primarul localităţii Târgu Cărbuneşti, acolo unde Guvernul a ridicat 58 de case pentru sinistraţii din Roşia de Amaradia, acuză miniştrii şi secretarii de stat care s-au perindat prin Gorj că nu s-au implicat deloc în susţinerea sinistraţilor, fiind interesaţi doar de a-şi face campanie
electorală.

Cristian Toader Pasti, cel care a pus la dispoziţia sinistraţilor din Roşia de Amaradia 40 de hectare de teren pentru construirea noilor locuinţe, a precizat că lucrările de realizare a drumurilor în interiorul locaţiei Cojani, ca şi cele de alimentare
cu apă au fost sistate din decembrie 2006, pentru că firmele care au câştigat licitaţiile au refuzat să continue lucrările fără bani. Pasti spune că, la reţeaua de alimentare cu apă, lucrările sunt realizate în proporţie de 80%, iar starea drumurilor este critică.

Pasti face apel către toţi parlamentarii de Gorj să iniţieze numeroase interpelări pe la ministere, pentru alocarea banilor necesari pentru sinistraţi.

Alunecările de teren din vara anului trecut au afectat sute de familii din satul Seciuri, comuna Roşia de Amaradia, o parte dintre sinistraţi fiind strămutaţi în locaţiile de la Cojani şi Albeni, acolo unde Guvernul a construit peste 280 de case.